Gresco

Groningse Energie Service Compagnie

 Doe mee met Speur de Energieslurper!


Diverse oude huiskamertjes staan op de locaties van de gemeente Groningen. Ze zijn bedoeld om de actie ‘Speur de Energieslurper’ onder de aandacht te brengen. Als je medewerker bent van de gemeente Groningen kan ook jij meedoen.

Je vormt één (of meerdere)  team van 5 tot 8 personen samen met je afdeling. Je krijgt als team een koffertje met daarin energiestekkers. Deze mag je 3 dagen mee naar huis om te meten wat het verbruik is van jouw elektrische apparaten. Zo kom je erachter of je misschien toe bent aan een nieuwe koelkast of wat de tv eigenlijk verbruikt terwijl die ‘uit’ staat.

De resultaten gaan we weer vergelijken zodat je weet wat de meetresultaten betekenen en of het goed of slecht is.  

Geef je team op door een mail te sturen naar gresco@groningen.nl

Wat verbruikt die koelkast nou?

Weet jij eigenlijk wel hoeveel stroom alle apparaten in je huis verbruiken? Vaak meer dan je denkt! Een oude koelkast verbruikt bijvoorbeeld veel meer stroom dan een nieuw exemplaar. Zo veel meer dat het uit kan om een nieuwe te kopen. Om dit inzicht ook bij jou thuis te krijgen krijgt elk team een koffertje mee naar huis. In deze koffer zitten energiestekkers waarmee je per apparaat het stroomverbruik kan meten. De metingen voer je op het online platform in zodat jij jouw metingen met die van collega’s kunt delen en vergelijken. Vergelijk en bespreek de resultaten met je teamgenoten en andere collega’s om te zien hoe jouw apparaten scoren.

Wil je direct meedoen? Dan geef je afdeling nu op voor ‘Speur de Energieslurper’

Vorm als afdeling een team van vijf tot acht collega’s en meld je aan. Per team wordt op 30 november een koffer met ‘energiestekkers’ verstrekt. De koffer reist gedurende 5 weken het hele team door. Na deze periode gaat de Hanzehogeschool de resultaten analyseren en in een gezamenlijke sessie gaan we deze evalueren.

Aanmelden voor ‘Speur de Energieslurper’ doe je in teams. Ieder team wijst een teamleider aan, teamleiders kunnen hun team aanmelden via gresco@groningen.nl
De teamleider krijgt vervolgens toegang tot het online platform waar hij of zij de rest van de team kan invoeren.

Meer vragen? Mail ons of vraag het even na bij de Gresco.

 

 

 

Publicaties

 

Gresco DE EERSTE 3 JAAR

                                                

Gresco Ervvaringen en Plannen 2013-2017


Innovaties inkopen het kan

BR controls bij de Gemeente Groningen

Video: BR Controls bij ijsbaan Kardinge